Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KTO-organisationer har nu sagt ja til OK 11

OK 11 Det smalle overenskomstresultat på det kommunale og regionale område er stemt hjem og KTO-bestyrelsen godkendte i dag formelt resultatet. Også KL har godkendt og Danske Regioner mangler kun at sende et formelt brev
13. APR 2011 19.07

KTO´s medlemsorganisationer, der er omfattet af KTO-forligene på det kommunale og regionale område, har stemt ja. Hovedparten med en markant andel ja-stemmer. (Se link til oversigt over resultater)

Dermed er der klarhed over løn- og ansættelsesvilkår for mere end 500.000 kommunale medarbejdere frem til april 2013.

Formanden for KTO, Anders Bondo Christensen siger i anledning af den endelige afslutning af overenskomstforhandlingerne:

- Jeg er glad for at KTO´s bestyrelse i dag har endelig godkendt KTO-forligene på både det kommunale og regionale område. Resultatet af afstemningen viser, at medlemmerne har haft en høj grad af realisme, når de har stemt om de historisk smalle forlig.

- Med 2,65 % i generelle lønstigninger incl. udmøntning fra reguleringsordningen, sikrer forligene reallønnen i det andet år og allerede 1. januar 2012 er der aftalt en lønstigning på 1,81 %. Et acceptabelt aftaleresultat i en meget vanskelig samfundsøkonomisk situation, siger altså KTO-formanden.

KL har sendt det officielle brev med arbejdsgiver-godkendelsen af den nye overenskomst. Og KL er godt tilfreds med godkendelsen af forliget.

- Med de indgåede aftaler har vi vist, at den danske model på arbejdsmarkedet fungerer, også i krisetider, siger Michael Ziegler (K), formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

Om afstemningsresultatet siger han:

- De høje ja-procenter blandt lønmodtagerne afspejler en stor krisebevidsthed og en stor ansvarlighed i forhold til samfundsøkonomien. Jeg vil gerne rose organisationerne for den konstruktive og ansvarlige rolle, de har spillet gennem hele dette forløb, siger Michael Ziegler.

Danske Regioner har meddelt KTO, at den formelle godkendelse herfra er på vej - og altså blot en formssag.

mou