DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kontakttallet falder, og et sogn må genåbne

Antal indlagte falder igen, og kun to sogne har langt til genåbning.
9. JUN 2021 14.45
TEMA: Corona

Der er flere gode nyheder fra Statens Serum Institut i dag.

For det første er den ugentlige beregning af kontakttallet endt på 0,8, efter at det de seneste fem uger har været 1,1. Det betyder, at epidemien nu endelig ikke mere er svagt tiltagende, men aftagende.

For det andet er antallet af indlagte med covid-19 faldet med to til 122, det laveste antal siden 24. oktober. Der er uændret 27 på intensiv, men kun 17 af dem er i respirator.

Og for det tredje har Gellerup sogn i Aarhus fået lov at genåbne, og yderligere tre sogne nærmer sig genåbning.

Tre på vej til genåbning

Gellerup har nu i syv dage ligget under de tre officielle lukkegrænser (incidens over 600, antal smittede over 20 og smitteprocent over tre) og har derfor lov at genåbne. Situationen følges dog tæt, da smittetrykket fortsat er højt, oplyser Aarhus Kommune.

Høsterkøb sogn i Rudersdal er blot en enkelt dag fra at måtte genåbne, Vor Frue sogn i Aalborg mangler to dage, mens Givskud sogn i Vejle mangler tre dage.

Kun Budolfi og Vor Frelsers i Aalborg opfylder stadig alle tre lukkekrav og er derfor mindst en uge fra at måtte genåbne.

Tæt på nedlukning er blandt andre Spentrup sogn i Randers og Dragør sogn.

Siden i går er 904 registreret smittet med covid-19, men de er fundet gennem mere end et døgn, da tekniske problemer mandag og tirsdag har forsinket nogle resultater.

De 904 er fundet blandt godt 180.000 PCR-prøver, hvilket giver en positiv på 0,50.

Det seneste døgn har 77.886 fået et vaccinestik, hvilket er ny rekord, hvis man ser bort fra stresstesten for to måneder siden, da 100.000 blev vaccineret samme dag.

42,7 pct. af befolkningen eller næsten tre millioner personer er nu påbegyndt vaccination, heraf er 1,4 millioner færdigvaccineret, hvilket svarer til 24,2 pct.