DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner svigter skole-information

Fælles webside med oplysninger om kommunale institutioner mangler informationer fra hver tredje folkeskole
KORT NYT12. JUN 2012 8.50

KØBENHAVN: Kommunerne modtager hvert år penge til opdateringer af en portal, som skal give forældre mulighed for at sammenligne de lokale skoler. Men kommunerne opdaterer alligevel ikke siden. En opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet foretaget for folkeskolen.dk viser, at der på brugerinformation.dk stadig mangler oplysninger for hver tredje folkeskole.

Kommunerne har siden 2007 været forpligtet til at indberette ni forskellige oplysninger om de enkelte folkeskoler til portalen, så borgerne har mulighed for at sammenligne skolerne og dermed træffe et kvalificeret valg, når de skal vælge grundskole. Det gælder blandt andet information om fagudbud, gennemsnitlige klassekvotienter, karakterer og evalueringer.

Der blev brugt 17,2 millioner på at skyde hjemmesiden i gang. I 2007 fik kommunerne 1,8 millioner kroner til at indtaste oplysningerne på folkeskoleområdet. Og de efterfølgende år er der blevet givet lidt over en halv million kroner til at holde siden opdateret. Det viser et aftalepapir fra Finansministeriet, som folkeskolen.dk har fået aktindsigt i. 

bi