DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommuner følger i regionernes fodspor og indkalder reserver
Alle med en sundhedsfaglig eller socialfaglig baggrund kan nu tilbyde sin assistance i Aalborg Kommune.
Foto: Aalborg Kommune

Kommuner følger i regionernes fodspor og indkalder reserver

Flere kommuner har nu også valgt at oprette hver sin corona-jobbank, hvor studerende og pensionerede med sundhedsfaglige kompetencer kan melde sig under corona-krisen.

Først var det regionerne, der søgte flere hjælpende hænder. Nu følger flere kommuner trop og indkalder folk med social- eller sundhedsfaglig baggund. Blandt andre Aarhus, Odsherred, Aalborg og Stevns kommuner har oprettet coronajobbanker i tilfælde af, at kommunen bliver presset og har brug for ekstra personale. 

I Odsherred ser man jobbanken som en mulighed for at styrke sundhedsberedskabet. Ældreplejen, plejecentre og hjemmeplejen er nemlig fortsat i fuld drift, men det nuværende personale kan have brug for at blive aflastet. Derfor søger kommunen sygeplejestuderende, sosustuderende, pensionerede sosuhjælpere og assistenter samt sygeplejersker.

- Vores mange dygtige og dedikerede medarbejdere i Odsherrred Kommune leverer en kæmpe indsats for vores borgere på plejecentre og i hjemmeplejen. Men vi kan få brug for en ekstra hånd, hvis situationen kræver det, skriver borgmester Thomas Adelskov (S) på kommunens hjemmeside.

Udfordringen kræver ekstra hænder
Aalborg kalder coronakrisen for 'den største udfordring nogensinde i den kommunale sektor', og den kræver ekstra hænder, når den peaker. Derfor er der også her åbent for online tilmelding til corona-jobbanken.

- Flere har allerede henvendt sig for at tilbyde deres hjælp både via mail og de sociale medier, og vi ved fra andre kommuner og regioner, at løsningen med den online jobbank er hurtig og effektiv, siger direktør i ældre- og handicapforvaltningen Jan Nielsen.

Stevns søger også socialpædagoger
I Stevns Kommune søger man også ekstra personale. Her skriver kommunen på hjemmesiden, at de 'forudser, at vi får brug for ekstra sundhedsfaglig arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med ny coronavirus'. 

Gennem jobbanken søger de både ekstra sundhedsfagligt personale, men derudover også socialpædagoger, der i givet fald kan hjælpe til hos kommunens bosteder og væresteder. 

Sygemeldinger udfordrer
Også Aarhus Kommune er opmærksom på, at sygemeldinger og karantæner blandt de normale medarbejdere hurtigt kan udfordre situationen.

Derfor går man også her i luften med en jobbank for at mobilisere borgere med sundhedsfaglige eller pædagogiske kompetencer til midlertidig corona-assistance.

De tilmeldte bliver kun kaldt ind, hvis Aarhus Kommunes nuværende medarbejdere ikke kan dække den ekstraordinære situation i forbindelse med ny coronavirus og i den periode der måtte blive nødvendig, oplyser kommunen.

Den nye jobbank er oprettet med inspiration fra Region Midtjylland, og Aarhus Kommune vil samarbejde med regionen om rekruttering af arbejdskraft til de nødvendige funktioner.

jeg / ibs