DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kommune sænker spildevandsafgiften
Foto: Colourbox

Kommune sænker spildevandsafgiften

Børnefamilien kan spare 2000 kroner om året på spildevandsafgiften
31. MAJ 2012 6.22

HEDENSTED: Fra 2013 nedsættes spildevandsafgiften i Hedensted kommune fra 48 til 31 kr. pr. kubikmeter. Nedsættelsen får betydning for både private og erhvervslivet. For en børnefamilie betyder nedsættelsen en besparelse på ca. 2.000 kr. om året.

Med nedsættelse kommer Hedensted Kommune til at ligge et godt stykke under Vejle Kommune, hvor prisen er 39 kr. pr. m3, ligesom man nærmer sig Horsens, hvor prisen er 25 kr. pr. m3. Afgiftsnedsættelsen betyder, at Hedensted Spildevands indtægter falder med 24 mio. kr., nemlig fra 69 mio. kr. til 45 mio. kr. Pengene kan undværes via en skarpere prioritering af vedligeholdelse og nybygning af for eksempel rensningsanlæg, kloakker og overløb.

Borgmester Kirsten Terkilsen (V) glæder sig over at kunne øge borgernes økonomiske råderum:

- En af vores fornemste opgaver som byråd er at prioritere borgernes penge bedst muligt. Der skal være en rimelig balance mellem det, man som borger er forpligtet til at betale, og det man selv har råderum over. Jo større økonomisk råderum borgerne har, jo bedre er mulighederne for øget forbrug og dermed vækst. Det vil vi gerne bidrage til, siger Kirsten Terkilsen.

bi