DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kommune politianmelder viceborgmesters gods

KORT NYT20. JUN 2020 9.32

KERTEMINDE: Miljøafdelingen i Kerteminde Kommune har meldt Kejrup Gods til politiet for overtrædelse af miljøloven i forbindelse med landbrug. Viceborgmester Hans Luunbjerg (V) ejer godset, skriver Fyens Stiftstidende. Det er 29 borgeres henvendelse til kommunen, der har ført til politianmeldelsen, som kommunen har valgt at hemmeligholde. Derfor oplyser de ikke til avisen, hvilke paragraffer der er tale om.

Det gør Hans Luunbjerg heller ikke selv endnu, fordi han ikke har fået nogen henvendelse. Ifølge de 29 borgere sker det, fordi der angiveligt siver møddingssaft fra ejendommen ned i drikkevandet fra ulovligt opbevaret husdyrgødning.

Borgmester Kasper Olesen (S) meddelte onsdag Hans Luunbjerg, at kommunen havde indgivet politianmeldelse imod godset. Selv forstår Hans Luunbjerg ikke anmeldelsen, fordi han havde besøg af miljøtilsynet for mindre end en måned siden, hvor han fik kvittering på, at alt var, som det skulle være. Her fik han en række indskærpelser, som er blevet fulgt, lyder det fra ham.

eo