DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kommune i retten mod egen borger om Facebook-ordstrid

KORT NYT22. JAN 2021 9.39

JAMMERBUGT: En ordstrid om beslutningsprocessen i forbindelse med en vindmøllepark ender mandag i en retssag, hvor Jammerbugt Kommune vil have en af sine egne borgere dømt til at betale erstatning for ærekrænkende opslag i en Facebookgruppe. Den indstævnede er administrator for gruppen, men har ikke selv skrevet nogen af de omstridte opslag.

Han kalder det "fint, at vi får mulighed for at få sandheden frem", mens borgmester Mogens Gade (V) på kommunens vegne mener, at der trænges til en afklaring af, "hvad man som politiker men (...) også især som ansat i kommunens planafdeling skal stå model til". Hermed menes ifølge Nordjyske ordvalg som, "der bliver ligefrem manipuleret med information", "at kommunen helt aktivt og åbenlyst overtræder forvaltningslovgivningen", "en bestikkelsessag", "manipulere med konklusionen fra støjmålinger" og flere endnu.

Jammerbugt Kommune "finder det principielt og nødvendigt at beskytte både medarbejdere og folkevalgte, således at de kan passe deres arbejde", lyder kommunens begrundelse for retssagen. De vindmøller der er årsag til striden er endnu ikke rejst. De er indbragt for Planklagenævnet, hvor der forventes en afgørelse inden sommer.

mk