Kommunalt ansatte kan komme til at udføre nye arbejdsopgaver

En ny aftale mellem KL og Forhandlingsfællesskabet åbner op for, at kommunerne kan øge fleksibiliteten og flytte rundt på medarbejdere, hvis corona-situationen kommer til at eskalere.

KL og Forhandlingsfællesskabet har på grund af udviklingen af coronavirusset udarbejdet en fælleserklæring, fordi de er enige om, at det er afgørende, at kommunerne kan løfte de kritiske funktioner. Derfor skal kommunalt ansatte kunne varetage andre funktioner og løfte andre opgaver, end de plejer.

Erklæring åbner op for, at for eksempel sosuassistenter og hjemmesygeplejersker efter lokale aftaler kan varetage andre funktioner på andre tidspunkter og i andre geografiske områder, end de er vant til:

'De kritiske funktioner og opgaver i tilknytning hertil, der skal varetages, er forskellige fra kommune til kommune, og vil kunne udvikle sig og skal kunne fungere med meget kort varsel. Varetagelse af andre arbejdsopgaver, på andre tidspunkter og lokaliteter drøftes så vidt muligt lokalt, og der indgås evt. lokale aftaler med den lokale afdeling/TR,' står der i erklæringen.

Ifølge erklæringen opfordres kommunerne til at tage de ansatte med på råd, hvis deres arbejdsopgave skal ændres, og det skal i øvrigt ske med afsæt i eksisterende overenskomster og aftaler, lyder det. Erklæringen har virkning frem til den 31. marts, hvor KL og Forhandlingsfællesskabet skal drøfte en mulig forlængelse.

eo

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev