Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunale annoncer flytter fra avispapir til net

Varde Kommune vil bruge www.vardekommune.dk til at annoncere planer og høringer
KORT NYT14. FEB 2012 9.54

VARDE: Kommunale annoncer om nye lokalplaner, kommuneplan, miljøsager og andre afgørelser på plan- og miljøområdet flytter fra dagblade og ugeaviser til den kommunale hjemmeside, oplyser kommunen.

Folketinget har fra årsskiftet forenklet reglerne for kommunernes annoncering, og Varde Kommune benytter nu muligheden for at satse på digitale annoncer. Dermed vil man ikke alene spare annoncekroner, men også sagsbehandlingstid:

- Høringsperioden begynder først, når annoncen er trykt i ugeavisen, og det er jo ikke altid, det passer med annoncedeadline. Nu kan vi kan lægge afgørelser ud på hjemmesiden, lige så snart vi har behandlet en sag, og det kan give hurtigere sagsbehandling, siger formand for Udvalget for Plan og Teknik Preben Olesen (V).

Og for langt de fleste vil den nye annonceform være velkendt, mener udvalgsformanden:

- Vi skal selvfølgelig passe på ikke at tabe en svag gruppe borgere. Der er jo nogle, som ikke har en computer, men mange ældre er allerede godt i gang ved computeren, og kommende ældre er helt fortrolige med det. Vi må jo erkende, at det er den vej, udviklingen går, siger Preben Olesen.

I en overgangsperiode kan man læse i den kommunale annonce i ugeaviserne, hvilke aktuelle sager der er offentliggjort på hjemmesiden. Det er også muligt via hjemmesiden at oprette abonnement, sådan at man automatisk får besked, når der bliver lagt nyheder på siden.

ka