DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommunal kamp mod minimumsnormering

KL er stærkt på vagt over for bindinger – BUPL holder lige så stærkt på, at der skal bindinger til
KORT NYT31. MAJ 2012 12.45

Økonomiforhandlingerne mellem Finansministeriet og KL er så småt ved at komme i gang. På menuen står bl.a. de 500 mio. kr., som kommunerne har fået til at ansætte 1.500 pædagoger eller medhjælpere.

BUPL har krævet, at pengene bruges til minimumsnormeringer. Men det vil KL under ingen omstændigheder være med til, skriver BUPL i en artikel på forbundets hjemmeside.

- Som kommune må vi have det synspunkt, at vi er langt bedre til at bruge de penge korrekt frem for, at de skal bruges til at ramme et eller andet centralt bestemt tal for forholdet mellem børn og pædagoger, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg og medlem af KL's børne- og kulturudvalg. Han mener, at kommunerne har forskellige behov, og derfor selv bør forvalte midlerne.

Men BUPL's formand holder benhårdt fast i, at pengene bør gå til minimumsnormeringer.

- Den halve milliard kroner er en håndsrækning til kommunerne, der trods store overskud på årsregnskaberne, erklærer, at de har svært ved at få pengene til at slå til. Derfor er det ærlig talt med nogen undren, jeg ser, at kommunerne tilsyneladende helst vil være pengene foruden.

lcl