Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding får foræret gratis børnehave

Byrådet har besluttet at takke ja til et usædvanligt tilbud fra en selvejende institution
21. FEB 2012 16.16

KOLDING: Byrådet i Kolding har besluttet at sige ja til at overtage den selvejende institution 'Børnehaven Sønderled' i Bramdrup, som kommunen har fået tilbudt 'kvit og frit'.

De eneste betingelser, der følger med tilbudet er, at der fortsat skal drives daginstitution i lokaliteterne, som der er blevet de sidste 40 år, og at det ansatte personale tilbydes fortsat ansættelse på samme vilkår i den ny kommunale institution.

Bestyrelsen for den selvejende institution begrunder tilbudet med, at der i de senere år er oparbejdet så tæt et samarbejde med kommunen, at der i praksis ikke er den store forskel på kommunal og selvejende drift. I forbindelse med overdragelsen overtager Kolding Kommune bygninger og grund samt inventar, der i dag ejes af den selvejende institution.

I 'handelsaftalen' mellem kommunen og Sønderled er der også taget højde for, at udviklingen på sigt måske ikke gør det formålstjenligt at drive daginstitution i bygningerne længere ud i fremtiden. Derfor er det aftalt, at et eventuelt overskud som følge af salg af ejendommen i givetfald overføres til en fond til fremme af faciliteter for børn i Kolding Kommune.

mou

Foto: Børnehaven Sønderled