Kolding får foræret gratis børnehave

Kolding får foræret gratis børnehave

Byrådet har besluttet at takke ja til et usædvanligt tilbud fra en selvejende institution
21. FEB 2012 16.16

KOLDING: Byrådet i Kolding har besluttet at sige ja til at overtage den selvejende institution 'Børnehaven Sønderled' i Bramdrup, som kommunen har fået tilbudt 'kvit og frit'.

De eneste betingelser, der følger med tilbudet er, at der fortsat skal drives daginstitution i lokaliteterne, som der er blevet de sidste 40 år, og at det ansatte personale tilbydes fortsat ansættelse på samme vilkår i den ny kommunale institution.

Bestyrelsen for den selvejende institution begrunder tilbudet med, at der i de senere år er oparbejdet så tæt et samarbejde med kommunen, at der i praksis ikke er den store forskel på kommunal og selvejende drift. I forbindelse med overdragelsen overtager Kolding Kommune bygninger og grund samt inventar, der i dag ejes af den selvejende institution.

I 'handelsaftalen' mellem kommunen og Sønderled er der også taget højde for, at udviklingen på sigt måske ikke gør det formålstjenligt at drive daginstitution i bygningerne længere ud i fremtiden. Derfor er det aftalt, at et eventuelt overskud som følge af salg af ejendommen i givetfald overføres til en fond til fremme af faciliteter for børn i Kolding Kommune.

mou

Foto: Børnehaven Sønderled

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev