Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Colourbox

Køge vil reducere CO2-udslip med 20 pct.

Køge Kommune har store ambitioner på klimaområdet og har nu skrevet under på EU’s klimapagt
16. MAJ 2012 8.45

KØGE: Køge er nu kommet med i det gode selskab af kommuner og byer, der har underskrevet EU's Borgmesterpagt. Med Borgmesterpagten lover Køge Kommune at hjælpe klimaet ved at sænke sit CO2-udslip med 20 procent inden 2020. Det oplyser kommunen. - Det er et ambitiøst mål, og derfor er det også nødvendigt, at alle er med til at spare på strøm og varme, siger borgmester Marie Stærke (S).

Nogle af de måder, hvorpå Køge Kommune kan påvirke energiforbruget hos borgere og virksomheder, er via varme- og energiplanlægningen. Herudover har byrådet besluttet at undersøge muligheden for, at der skal etableres fire store vindmøller på Køge Havn. Vindmøllerne kommer til at give en CO2-reduktion på 20.000 tons, hvilket svarer til den CO2, der udledes i forbindelse med elproduktionen til halvdelen af husholdningerne i Køge Kommune.

Køge Kommune indgår i et samarbejde med de 14 sjællandske kommuner om at arbejde hen imod Borgmesterpagtens målsætning. Samarbejdet med de andre kommuner gør det f.eks. lettere at søge om penge til projekter, der kan bidrage til de markante CO2-reduktioner.

bi