Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Københavnerne er vilde med at bruge byen

Københavnerne nyder gerne en kop kaffe foran en café eller tager en dukkert i havnen. Faktisk er ni ud af ti af dem tilfredse med bylivet. Det viser Københavns Kommunes første bylivsregnskab
18. APR 2011 14.14

KØBENHAVN: I hvilke parker slikker københavnerne sol om sommeren, og er det mere populært at gå til koncert end på loppemarked? De spørgsmål giver Københavns Kommune bylivsregnskab, der netop er blevet offentliggjort for første gang, svar på.

Bylivsregnskabet viser, at københavnerne kan lide at få græs under fødderne, at nyde solen på en bænk, at dyrke sport og opsøge kultur i byen. Ni ud af ti københavnere er nemlig tilfredse med bylivet.

- Bylivsregnskabet er et pionerprojekt, der giver os en meget vigtig viden om københavnernes holdning til byen, og jeg er rigtig glad for, at københavnerne er tilfredse med bylivet. Jeg elsker selv at bo i København, som er en fantastisk by, der aldrig står stille eller bliver kedelig. Men der er altid plads til forbedringer, og nu kan vi bruge bylivsregnskabet som afsæt til at gøre byen endnu bedre at bo i, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) .

Kommunen har blandt andet som mål, at flere skal gå mere, og at københavnerne skal opholde sig længere i byens rum. Ifølge københavnerne selv kræver det flere træer og grønne områder. Blandt andet placerer seks ud af ti københavnere flere grønne ruter og stier på førstepladsen over, hvad der kan få dem til at gå mere.

- Bylivsregnskabet bekræfter os I, at vi er på rette spor, når vi netop har sat et mål om at plante 100.000 træer og bruger kræfter på at lave storbyhaver. København skal være en grøn og sund by med gode muligheder for at hygge sig og dyrke sport, motion og udeliv hele året rundt, siger Bo Asmus Kjeldgaard.