Københavns syv borgmestre lancerer i dag byens nye klimaplan. Planen består af 50 konkrete initiativer, som skal opfylde Københavns målsætning om 20 pct. CO 2-reduktion i perioden 2005-2015. Med planen formulerer borgmestrene også en ambition om, at København skal være CO 2-neutral i 2025.
- Vi kommer med en ambitiøs plan med helt konkrete initiativer, der nedsætter CO 2-udledningen betydeligt. Nogle gennemfører vi selv i kommunen, andre inviterer vi erhvervsliv og københavnere til et tæt samarbejde om, siger overborgmester Ritt Bjerregaard.
- Derfor lægger vi op til offentlig debat om planen inden den politiske behandling i Borgerrepræsentationen. Vi vil nemlig rigtig gerne have tilbagemeldinger og gode ideer til, hvordan København kan vise omverdenen, at udvikling af byen og klimarigtige handlinger kan gå hånd i hånd.
Klimaplanens konkrete initiativer spænder vidt. Seks af dem er udnævnt til fyrtårnsprojekter. Det er målet, at Københavns gader skal snurre af el- og brintbiler, der parkerer gratis og lader op på gadehjørnerne.
Kommunen satser stort på et vindmølleprojekt, hvor københavnerne skal kunne investere i grøn energi, og med biomasse udleder kraftværkerne markant mindre CO 2. Og så er der fokus på næste generation. De københavnske børn skal uddannes til klimaborgere og nyde godt af klimarenoverede skoler, institutioner og idrætsfaciliteter.
- Det globale klima har stillet os en udfordring: Vi må og skal nedsætte CO 2-udledningen betragteligt. Vi kunne vælge de billigste eller de nemmeste løsninger. Men vi vælger den grønne løsning og de løsninger, som også skaber en sundere by. Det handler om indeklima i alle vores institutioner og skoler. Det handler om vores muligheder for at bevæge os i byen. Det handler om, at København skal have spændende grønne områder, der inspirerer og udfordrer os. Det koster her og nu. Men det er vi parate til. For det er en investering i fremtiden, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.