KØBENHAVN: Ifølge organisationen Soldaterlegatet melder hver fjerde tidligere udsendte soldat sig langtidssyg. Men hvis de kommer i kontakt med Jobcenter København, fordi de er blevet fyret på grund af langvarig sygdom, så siger eks-soldaterne ofte ikke, hvorfor de har det skidt, skriver DR København.
Jobcenter København vil være bedre til at udpege de hjemvendte soldater, som lider af krigstraumer. De ansatte skal på kursus i at spørge ind til soldaternes tilstand, og soldaterne skal have psykologhjælp, mens de er i aktivering.
- Nogle af de forhindringer, der ligger for nogle af de unge soldater med posttraumatisk stress, er måske noget, som man ikke lige ser ved første øjekast, og derfor skal vi jo blandt andet i jobcentersystemet blive bedre til at spørge ind til nogle af de her unge: Har du været soldat? Har du oplevet noget derude, som vi har brug for at tænke ind i det her?, siger den radikale beskæftigelsesborgmester Klaus Bondam (R).
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.