Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København på top tre over verdens bedste byer

Hovedstadens klimainitiativer og grønne løsninger resulterer i en tredjeplads kun overgået af Helsinki og Zürich

KØBENHAVN: Tryghed, tolerance, beskæftigelse og miljø er nogle af de parametre, det britiske livstilsmagasin Monocle hvert år bruger til at vurdere, hvilken by der er 'Verdens bedste by at leve i'. I år er blandt andet ambitionerne om at blive CO2-neutral i 2025 og et laboratorium for grønne byløsninger med til at placere København på en tredjeplads. Det offentliggøres i Monocles juli-august-nummer.

- Københavns Kommune arbejder målrettet for at skabe grøn vækst og livskvalitet i hovedstaden, og det er dejligt, at det bærer frugt. Jeg håber, at kåringen som en af verdens bedste byer at leve i kan være med til at styrke vores omdømme ude i verden, tiltrække flere udenlandske investeringer i grønne samarbejder og skabe endnu mere stolthed blandt københavnerne, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Førsteplads i 2008
København fik en flot første plads på listen for tre år siden, og ved den lejlighed blev byen især rost for sine mange grønne områder, de rene havnebassiner og for de mange mennesker, der tager cyklen, når de skal rundt i byen.

Kåringen sker samtidig med, at CNN portrætterer København som fremtidens by i fire programmer, se cnn.com/futurecities.

København vokser
Det er ikke kun på imagesiden, at Københavns popularitet afspejler sig - faktisk dokumenteres undersøgelsen i Monocle af den stigende befolkningstilvækst.

Tal fra Københavns Kommune viser således, at frem mod 2025 vil byen vokse med 100.000 nye københavnere. Derfor er flere nye bydele under udvikling, ligesom der er tryk på institutionsbyggeriet, så kommunen sikrer, at alle københavnere kan få deres børn passet.

Fakta:
Københavns Kommune har sat gang i en række initiativer, der skal styrke bylivet og skabe øget grøn vækst og livskvalitet i København, og nye tal viser, at hele 89 pct. af københavnerne er tilfredse med bylivet i hovedstaden.
Der er igangsat en lang række anlægsprojekter de senere år, og alene i 2011 er Københavns Kommunes anlægsbudget på over 4 mia. kr.
Endelig nedsatte overborgmester Frank Jensen (S) i foråret 2011 en 'Business Task Force' for at skabe bedre rammer for virksomhederne og øge erhvervsklimaet i hovedstaden.

Foto: http://www.flickr.com/photos/jimg944/244998641/sizes/z/in/photostream/

lcl