Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København: Nye pædagoger til de svageste

FINANSLOVEN Anne Vang (S) har en plan klar for, hvordan de ca. 50 mio. kr. til pædagoger, som hovedstaden får med den nye finanslov, skal bruges

KØBENHAVN: Hovedstadens Børne- og Ungdomsudvalg har oprettet en ny pulje til social kompensation, men pga. den stramme økonomi, som kommunernes budgetter bliver lagt efter, har udvalget kun fået 20 mio. kr. til puljen.

- Jeg vil derfor foreslå udvalget, at vi bruger de nye millioner fra finansloven til at øge den pulje. Det betyder, at alle daginstitutioner ikke kommer til at opleve et lille løft, men at vi i stedet sætter målrettet ind over for de børn, der har det største behov for ekstra pædagogtid. Det kommer altså de svageste børn til gavn, at vi har fået en ny regering, der ønsker at gøre noget for at bryde den negative sociale arv. Det er jeg meget glad og stolt over, og jeg håber, at udvalget bakker op. Jeg håber også, at regeringen vil være glad for den måde at bruge pengene på, siger Københavns børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang (S).

lcl