dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

København forsøger med to selvstyrende teams i hjemmeplejen

Som Ældre Sagens første "Drømmekommune" vil København i højere grad lade de ansatte finde fleksible løsninger i stedet for stramme skemaer.

KØBENHAVN: Som den første indtræder Københavns Kommune i Ældre Sagens partnerskabsprojekt "Drømmekommunen", som skal være med til at definere en ny retning for ældreområdet, oplyser sundheds- og omsorgsforvaltningen. Projektet løber over tre år og vil efter planen optage flere kommuner den kommende tid.

Mere rum til den enkelte borgers drømme og behov – mindre til rigide regler og stopure. Sådan lyder visionen i partnerskabet, hvor hovedformålet er at få parterne til at tænke i nye baner og bryde med de vante rammer og de måder, man ”plejer” at gøre tingene på, bl.a. ved at give større frihed og mere indflydelse til både borgere og medarbejdere.

Kommunen har allerede adskillige projekter i regi af hjemmeplejen, som har fokus på netop at sætte medarbejderne fri af det stramme minuttyranni og lade dem finde fleksible løsninger i et tættere samarbejde med den enkelte borger.

Ud med skemaerne

- Vi skal have rystet ældreplejen ud af stramme skemaer og stopure. Det handler jo om mennesker og om at finde de bedste løsninger for den enkelte, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

I ”Slip hjemmeplejen fri” etablerer kommunen to nye selvstyrende, tværfaglige hjemmeplejeteams, hvor medarbejderne gøres fri af regler og får frihed til at planlægge og udføre arbejdet ud fra borgerens aktuelle situation og behov, og i et andet projekt er der fokus på at opnå en øget tryghed for borgere ved at etablere faste teams på plejehjem.

  • Projektet er en del af opfølgningen på Ældretopmødet, som Ældre Sagen var med til at arrangere i efteråret 2020
  • Ældre Sagen har etableret et samarbejde med en nystiftet fond og i fællesskab afsat ti mio. kr. til at støtte projektet

ka