KØBENHAVN: Den nuværende fordeling af ukrainske flygtninge giver Københavns Kommune pligt til at modtage op mod 6.000 ukrainere. Men med udsigten til en ny nøgle kan København se frem til at skulle tage imod op mod 10-11.000 ukrainere.
Da boligmarkedet i forvejen er presset, er det derfor nødvendigt at bygge nyt, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütke (V), til Kommunen.dk.
- Hvis der kommer mellem 10.000 og 11.000, så er vi nødt til at etablere mere bebyggelse. Det vil betyde flere ukrainerbyer. Det er en stor udfordring at finde pladsen. Det er den største flygtningestrøm siden anden verdenskrig, og det skal Københavns Kommune selvfølgelig være med til at løse.
Københavns Kommune har derfor givet grønt lys til bygge kommunens første ‘ukrainerby’, en pavillonby til 330 ukrainske krigsflygtninge, der kan koste i omegnen af 71 mio. kr. Samtidig planlægger kommunen yderligere ‘ukrainerbyer’, der skal huse endnu 2.000 ukrainere.
Ingen grund til bekymring over forurening
Den første ukrainerby vil blive bygget på grunden, hvor det nedlagte Sundby Gasværk lå. Grunden er forurenet med tjære, cyanid, tungmetaller, olie og toluen, har Region Hovedstaden tidligere oplyst.
Det kan dog løses ved at erstatte det øverste lag jord og undgå "afdampning til indeklima".
- Vi har en grund her og den er oplagt. Der er ikke noget i vejen for at etablere pavillionbebyggelse. Det er ikke en forhindring, siger han til Kommunen.dk og henviser til, at projektet skal godkendes, før byggeriet går i gang.
Abonnenter hos Kommunen.dk kan læse hele historien her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.