
KØBENHAVN: Usikkerheden er for stor ved en reparation af skøjtebanen på Genforeningspladsen, vurderer Kultur- og Fritidsudvalget i København. Der bliver i hvert fald ikke tale om den helt store løsning med en permanent skøjtebane på 400 meter, skriver Idrætsmonitor.
Udvalget har nu lagt en plan for, hvad der skal ske med den omdiskuterede skøjtebane. Fire scenarier var i spil, og den mest optimale – set fra speedskaternes perspektiv – blev valgt fra. Det var reparationen af den eksisterende og hidtil ubrugelige bane, der allerede har taget op mod 40 millioner kroner fra kommunekassen, fremgår det et udvalgsreferat.
Beslutningen er truffet, efter udvalget har fået svar på, om nogle af de eksisterende elementer i skøjtebanen kan bruges, hvis man vælger at reparere banen.
- Og det er der ingen garanti for, siger udvalgsmedlem Jonas Bjørn Jensen (S).
Skøjtebanen har været ubrugelig i seks sæsoner, efter anlægsprojektet gik galt. Problemer med køleelementerne resulterede i, at banen ikke kunne køles ordentligt ned, hvilket er gået ud over både skøjtemotionister og de danske elitespeedskatere. Sidstnævnte er blevet nødt til at træne i udlandet, da banen på Genforeningspladsen var den eneste long track-bane i Danmark.
Et smertensbarn
- Der er ingen tvivl om, at den skøjtebane er et smertensbarn for Københavns Kommune, siger Jonas Bjørn Jensen.
Hos speedskaterne i Dansk Skøjte Union har formand for hurtigløbsudvalget Gert Lindenskov fulgt den langstrakte sag tæt og set antallet af speedskatere falde drastisk.
- Det er svært at have en bredde uden en bane, konstaterer han tørt.
I Københavns Kommune ærgrer man sig stadig over det kuldsejlede projekt.
- Det er jo helt vildt, at vi har brugt så mange penge på noget, som ikke kan bruges. Derfor giver det ikke mening at investere yderligere 35-40 millioner kroner uden at være sikker på, at det kommer til at fungere, vurderer Jonas Bjørn Jensen, der dog mener, der er håb forude.
For i udvalget er der enighed om at gå videre med flere bud på løsninger. Den ene er en mobil long track-bane, der består af nogle store plader, som kan lægges på om vinteren og fjernes om sommeren. Det er et projekt til 10-25 millioner kroner afhængigt af, om pladerne skal lejes eller købes. Og så skal der lægges udgifter til transport og opbevaring af pladerne oveni.
Derudover skal der arbejdes videre med to forskellige scenarier med en mindre skøjtebane, som vil komme til at koste 8-25 millioner kroner.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.