dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

København bygger nyt ungeherberg

Sommeren 2022 kan 24 18-30-årige hjemløse indvi nyt herberg på Østerbro.

KØBENHAVN: Nu tages første spadestik til et nyt og moderne herberg for 24 unge hjemløse mellem 18 og 30 år i København. Ungeherberget Sporssløjfen opføres på Østerbro og skal erstatte det nuværende Rådmandsgade 60 på Nørrebro.

På det nye herberg får beboerne blandt andet enkeltværelser, og der bliver to fælleskøkkener, så beboerne kan til- eller fravælge fællesskabet.

- Hjemløshed hører ikke til i et velfærdssamfund. En vigtig del af at få mennesker ud af hjemløshed er herbergspladser, hvor de kan være, indtil de kan flytte i egen bolig. Det er rigtig vigtigt, at vi griber unge uden et sted at bo og hjælper dem videre. Her vil Sporsløjfen spille en stor rolle, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Det nye herberg er efter planen klar i sommeren 2022, og første spadestik tages fredag. 

Målgruppen i ungeherberget er unge hjemløse i aldersgruppen 18-30 år med sociale og/eller psykiske problemstillinger, ofte kombineret med et misbrug.

Projektet omfatter ombygning af den eksisterende bygning Ved Sporsløjfen 2 og etablering af en tilbygning.

Projektet omfatter ombygningsarbejder på alle etager af den eksisterende bygning på adressen inkl. kælder, samlet ca. 834 m2. Tilbygningen omfatter et mindre kælderareal til teknik samt stueetage og tagetage, samlet 356m2.

Budgettet for byggeriet er 39,5 mio. kr.

Socialforvaltningen stiller lokalerne til rådighed, og Ungeherberget drives af den selvejende organisation WeShelter.

Kilde: Københavns Kommune

 

ibs