København åbner ny metro-linje - i stilhed uden fanfarer

KØBENHAVN: Lørdag vil en tilfældig passager stige ind i det første metrotog på den nye metrolinje M4 mellem Nordhavn og København H, men selvom vedkommende bliver den første på linjen, vil det ske uden nogen som helst form for markering. Ingen officielle deltagere fra Metroselskabet, kongehuset, Københavns Kommune eller ministerier vil være til stede, oplyser Metroselskabet til TV 2 Lorry.

Metroselskabet vil ikke oplyse, hvornår det første metrotog kører eller fra hvilken station. Begivenheden skal gøres så uinteressant som muligt, og Metroselskabet beder indtrængende folk om at holde sig væk af hensyn til coronakrisen og smittefare. Metroselskabet har i forvejen iværksat flere tiltag for at mindske spredning af coronavirus. Der kører blandt ikke tog fra klokken 24-05 om natten.

- På lørdag sker der ingenting. Der åbner en metro til dem med blandt andet kritiske sundhedsfunktioner, der har brug for den. Og hvis der er nogen, som meget gerne vil på udflugt og se, hvordan den ser ud, så appellerer jeg virkelig til, at de venter med at gøre det til efter den 13. april, siger administrerende direktør i Metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, med henvisning til datoen for ophør af myndighedernes midlertidige nedlukning af Danmark.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job