Transportminister til ældre danskere: Drop tog og busser

For at mindske risiko for at blive smittet med coronavirus frarådes ældre at tage offentlig transport.

Ældre borgere opfordres for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus til ikke at tage offentlig transport. Sådan lyder et fælles opråb fra transportministeren, Ældre Sagen og Faglige Seniorer.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af coronavirus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet, ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det er ikke nærmere defineret, hvor gammel man skal være for at være defineret som 'ældre', men ifølge sundhedsmyndighederne er ældre over pensionsalderen særligt sårbare over for coronavirusset. En aldersgruppe, som normalt er meget afhængig af offentlig transport.

'Alvoren er forhåbentlig gået op for alle'
I forvejen har anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne været at undgå offentlig transport i myldretiden, og både trafikselskaber og DSB arbejder på at minimere driften i tilpasning til corona-foranstaltninger.

Hos Ældre Sagen opfordrer direktør Bjarne Hastrup de ældre til at blive hjemme.

- Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af coronavirus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu.

- Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget, siger han i pressemeddelelsen.

Ritzau / MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev