På grund af tilbagetrækningsreformen vil langt flere kommunalt ansatte være over 60 år og dermed være berettigede til de særlige fridage med løn, som kaldes seniordage og blev indført i 2008-overenskomsten. Og det bliver en dyr fornøjelse for kommunerne, skriver Momentum.
KL's beregninger viser, at antallet af seniordage vil stige fra 450 årsværk i dag til 1.203 årsværk i 2022. Det vil komme til at koste kommunerne 492 mio. kr. - eller næsten tre gange så meget som i dag. Mens aldersgrænsen for at kunne gå på efterløn med tilbagetrækningsreformen fra december 2011 bliver gradvist hævet, så man om 10 år skal være 63 år, før man kan hæve sin efterløn, er de kommunalt ansatte stadig ifølge overenskomsten berettigede til seniordage, fra de fylder 60. De præcise regler og antal af seniordage er forskellige fra faggruppe til faggruppe.
Men den aftale ønsker KL i lyset af de nye beregninger at ændre ved overenskomstforhandlingerne i 2013, så retten til seniordage også udskydes i takt med, at efterlønsgrænsen rykker sig.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.