Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Velhavende kommuner kan sætte skatten ned

Kommunernes opsparing er vokset med en milliard og det giver mulighed for, at nogle sænker skatten, så andre kan hæve den
KORT NYT13. JUL 2011 8.25

Kommunerne har - midt i de barske sparerunder og stramme budgetter - øget opsparingen, så der ved seneste årsskifte var en milliard mere i kasserne. Det viser tal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der har gjort status over kassebeholdningen i kommunerne. Og resultatet er en samlet opsparing på 27 milliarder, skriver Berlingske Tidende.

Chef for KLs økonomiske sekretariat, Jens Bjørn Christiansen, siger, at der er flere grunde til den øgede opsparing. Overalt er der blevet sparet og sparet, og en del af de penge er endt på kistebunden. Nogle kommuner sparer op til at bygge nyt, og andre til at betale for meget udbetalt statstilskud tilbage sidst på året. Med de forbehold er der alligevel plads til at udvise solidaritet, mener cheføkonomen:

- Vi vil i det kommende år nok se, at der vil være et par kommuner, som vil have behov for at sætte skatten op. Og det kræver altså, at andre kommuner, som måtte have mange penge, der ikke er øremærket til et bestemt formål, sætter skatten ned, siger han til avisen.

mou