DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KL truer KMD med retssag

Hvis ikke KMD inden 1. april hoster op med detaljerede oplysninger om, hvad kommunerne betaler for it, trækker KL it-leverandøren i retten
KORT NYT26. MAR 2012 6.50

KMD har monopol på en lang række offentlige it-ydelser, og 70 pct. af omsætningen på 4 mia. kr. kommer fra det kommunale marked. Men KL mistænker KMD for at udnytte monopolstillingen og tage 300-400 mio. kr. i ågerpriser for it-ydelserne.

Derfor stiller KL nu et KMD ultimatum: Hvis I ikke inden 1. april hoster op med detaljerede oplysninger om, hvad kommunerne betaler for it, trækker vi jer i retten i en voldgiftssag.

- Vi er klar til det juridiske slagsmål, for vi er desperate for at få oplysningerne, siger Kristian Wendelboe, KL's adm. direktør til Politiken.

KL solgte KMD til kapitalfonden EQT for tre år siden. For at få flere leverandører og lavere priser på markedet vil regeringen og kommunerne nu sende en række it-løsninger i fælleskommunalt udbud, og derfor er kommunerne derfor i gang med at danne sig et overblik over, hvad de hver især betaler til KMD i dag. Men det er de prisoplysninger, som KMD i månedsvis har nægtet at udlevere.

lcl