Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KL: Trepartsforhandlingen må i gang nu

Arbejdsudbuddet skal op, men løsningerne må ikke blive for luftige. Vi har brug for at få trepartsforhandlingerne ud i det åbne, siger KL's kommende formand Erik Nielsen (S)
15. MAJ 2012 15.30

- Vi har ventet længe nok. De private overenskomstforhandlinger er for længst overstået, og trepartsforhandlingerne skal meget snart i gang, hvis de skal blive til noget. Alle skal selvfølgelig bidrage. Det kan ikke nytte, at FOA og HK skyder alle forslag ned, før de overhovedet er kommet på bordet. Det er ikke en gavebod, vi skal i gang med, det er nødvendige reformer for at Danmark bliver konkurrencedygtig, siger Erik Nielsen ifølge kl.dk.

KL er enig i, at arbejdsudbuddet skal op, men er ikke låst fast på vejen. Dog er det nødvendigt at finde en balance mellem dem, der er på arbejdsmarkedet i Danmark og dem, der ikke er.

- Ellers vil kommunerne også i de kommende år skulle spare, spare og spare på service og kernevelfærden. Det er derfor særdeles vigtigt, at løsningerne ikke bliver for luftige. Fx har fagbevægelsen foreslået, at deltidsansatte bare kan gå på fuld tid. Men erfaringen fra sidste trepart er, at der ikke kom flere på fuldtid, simpelthen fordi de ansatte ikke ønsker det. Og beskæftigelsesopgaven bør under ingen omstændigheder tages som 'gidsel' i forhandlingerne. Vi vil fra KL's side gå meget op i at fastholde det enstrengede system, hvor kommunerne både har ansvaret for opgaven og betaler gildet.

ka