Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KKR Syddanmark tager til Californien

Vil hente inspiration til at tænke nyt og være innovative i arbejdet med at finde nye måder at løse velfærdsopgaverne på
17. OKT 2011 16.13

SYDDANMARK: Servicen i den danske velfærdsstat er under pres, og kommunerne står i de kommende år overfor store udfordringer med bl.a. faldende arbejdsstyrke, flere ældre og en international økonomisk krise.

Udfordringen er: Hvordan bliver kommunerne i stand til at yde bedre service for færre penge?

I jagten på metoder til at tænke nyt og finde nye metoder til at løse opgaverne, har KKR Syddanmark besluttet at rejse ud i verden efter inspiration.

San Francisco og Silicon Valley i Californien er blandt verdens førende centre inden for innovation og innovationsprocesser for udvikling af service og produktudvikling.

KKR Syddanmark vil søge inspiration til at fremme innovationen i den kommunale sektor og til, hvordan tankerne om (radikal) innovation kan udbredes i kommunerne ved at studere, hvordan der arbejdes med innovation i Californien, både i den private og offentlige sektor, og i forskningsmiljøerne på Berkeley og Stanford universiteter.

At de syddanske kommuner ikke er alene om at satse på innovation kan bl.a. ses ved, at den nye danske regering i sit regeringsgrundlag skriver, den vil lave en national innovationsstrategi, som skal favne både den private og offentlige sektor og koordinere den danske innovationsindsats på tværs af alle ministerområder.

15 borgmestre og byrådsmedlemmer fra KKR Syddanmark deltager på turen, der varer syv dage og koster ca. 18.500 kr. pr. deltager, oplyser KL i en pressemeddelelse.

mou