Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kæmpe telt skal fungere som venteværelse

KORT NYT7. JUN 2020 9.50
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Et stort, hvidt telt foran hospitaler har i de seneste måneder betydet, at der ligger et covid-19 testtelt, men nu er et 200 kvadratmeter stort telt blevet sat op med et andet formål på Regionshospitalet i Silkeborg. Det har plads til 50 patienter og skal fungere som venteområde, når hospitalet skruer op for antallet af operationer i den kommende tid, skriver TV2 Østjylland.

Det sker for at hospitalet kan overholde kravet om to meters afstand mellem patienter, når de møder op på hospitalet. På hospitalet i Silkeborg har coronakrisen medført, at der nu står flere tusind patienter på venteliste, og at aktiviteten ligger på et sted mellem 85 og 90 pct. af aktiviteten for covid-19. I Region Midtjylland er det i alt cirka 15.000 patienter, der venter på operation.

- Det er jo et meget stort tal. Det skal ses i sammenhæng med, at vi opererer 210.000 patienter om året i regionen. Så det er cirka en måneds aktivitet, der er kommet op på ventelisten, siger Ole Thomsen, direktør i Region Midtjylland til TV2 Østjylland.

eo