Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

K-ordfører mister poster - berørte kollega over et års tid

KORT NYT22. OKT 2020 6.35
TEMA: #MeToo

De Konservative fratager folketingsmedlem og tidligere byrådsmedlem i 21 år i Lemvig, Orla Østerby, hans ordførerskaber efter grænseoverskridende adfærd, oplyser partiet. Det er partikollegaen, folketingsmedlem og byrådsmedlem i Greve, Brigitte Klintskov Jerkel, hvis grænser Østerby har overtrådt. Det er sket over et års tid omkring 2017.

Det uddybes ikke, hvad den grænseoverskridende adfærd har bestået i. Brigitte Klintskov Jerkel, der også er tidligere regionsrådsmedlem, har tidligere fortalt Berlingske om episoder med to mandlige kolleger, men hun har ikke ønsket at stå frem med hverken navn eller parti på personerne. Nu sætter hun dog navn på Orla Østerby, efter at hun i sidste uge blev kontaktet af et medie, der var bekendt med navnet. Hun fortæller, at hun har modtaget en undskyldning fra Østerby, som hun har accepteret.

Partiet oplyser, at sagen er afsluttet, og at der ikke gives yderligere kommentarer. Orla Østerby havde en stribe ordførerskaber. Han var energi-, forsyning-, fødevare- og idrætsordfører. Derudover var han kirke-, kommunal-, landbrugs- og landdistrikts- og ø-ordfører. Ritzau har forsøgt at få fat på Østerby og Jerkel, men det har ikke været muligt. De Konservative vil i den kommende tid igangsætte en række interne undersøgelser for at afdække omfanget af metoo-sager, oplyses det.

Ritzau / ibs