DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Tre debutanter fra FV19 udpeget igen
Mette Nielsen (S) til valgcafé på Viborg Rådhus under KV17.
Foto: Morten Dueholm, Ritzau Scanpix

Byrådspolitikere går efter Folketinget:
Tre debutanter fra FV19 udpeget igen

Fire byrådspolitikere, der debuterede som folketingskandidater ved FV19: En Venstremand kom ind og er kandidat igen, en socialdemokrat og en konservativ blev suppleanter og er nu genopstillet, mens en SF'er springer over ved næste valg.
6. OKT 2020 12.45

I Viborg Østkredsen har Socialdemokratiet genvalgt byrådsmedlem Mette Nielsen som folketingskandidat, oplyser Viborg Stifts Folkeblad. Hun debuterede som sådan ved FV19, hvor hun i Vestjyllands Storkreds blev andensuppleant. Kredsen gav S fire kredsmandater med Annette Lind i spidsen. 

Mette Nielsen deltager samtidig i opløbet om at blive borgmesterkandidat i Viborg, og får hun den værdighed, er den lokale partiforening indstillet på at finde en ny folketingskandidat.

En anden kommunalpolitiker, der debuterede som folketingskandidat ved FV19, er Aleksander Myrhøj (SF), der er i byrådet i Norddjurs. Han har netop besluttet at droppe sit folketingskandidatur i Djurskredsen af hensyn til familien, skriver Århus Stiftstidende.

Han blev tredje suppleant i Østjyllands Storkreds, hvor SF fik to kredsmandater, der gik til Kirsten Normann Andersen fra FOA og Charlotte Broman Mølbæk, der kom fra byrådsarbejdet i Randers. Myrhøjs nej tak til genopstilling ved næste valg er dog ikke ensbetydende med, at han har mistet lysten til at gøre sig gældende på landspolitisk plan. 

Nye partiregler i K

Byrådsmedlem i Gribskov Kim Valentin er genvalgt som Venstres folketingskandidat i Ballerupkredsen, der dækker Glostrup og Ballerup, skriver Folkebladet. Den tidligere borgmester kom i Folketinget på et tillægsmandat i Københavns Omegns Storkreds, der også gav valg til Karen Ellemann og Mads Fuglede. Han er blandt andet erhvervsskatteordfører, biblioteksordfører og folkeoplysningsordfører.

Byrådsmedlem i Køge Mads Andersen (K) er i Faxekredsen, der består af Faxe og Stevns kommuner, blevet klappet på plads som kredsens folketingskandidat igen, skriver Stevnsbladet. Ved sit første folketingsvalg, FV19, var han blot 327 personlige stemmer fra en plads. Han blev førstesuppleant i Sjællands Storkreds, der gav et kredsmandat til Naser Khader og et tillægsmandat til Birgitte Klintskov Jerkel, der også er byrådsmedlem i Greve.

Ved FV19 var han opstillet i tre kredse - Køgekredsen, Faxekredsen og Næstvedkredsen. Sidstnævnte er siden, grundet interne partiregler om maksimalt to kredse, blevet sorteret fra. Han er tidligere blevet genopstillet i Køgekredsen.