Brugere af kommunale selvbetjeningsløsninger på internettet bliver så forskrækkede af uforståelige begreber og dårligt sprog, at selv de unge fra IT-generationen i stedet vælger at ringe, skrive eller møde op hos borgerservice, når de for eksempel skal skifte læge eller ændre adresse. Det fortæller Berlingske.
En undersøgelse, som Gallup har gennemført for Berlingske, viser, at 38 pct. af de 18-35-årige synes at det er let at benytte digital selvbetjening. Men i forældregenerationen, de 39-59-årige, synes 47 pct., at det er let.
I kommunerne breder erkendelsen af, at det har slået fejl og konstaterer, at målet om, at digital selvbetjening skal udgøre 30 pct. af alle borgerhenvendelser allerede fra næste år mod sølle to pct. i dag, er så godt som uopnåeligt.
- Vores udfordring er, at de unge ikke fatter, hvad vi snakker om. Eller rettere, at vi ikke forklarer det, så de forstår det, siger Astrid Marie Starck, konsulent i KL til avisen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.