DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ingen nye klager over Kongsgården efter læk af optagelser

Plejehjem holder møde med beboere, pårørende og personale 'for at dele alle oplevelser'. Alt fra optagelserne var allerede kendt, hedder det.

AARHUS: Plejehjemmet Kongsgården, der er i centrum for de lækkede optagelser fra den forbudte TV2-dokumentar, har efter offentliggørelsen af optagelserne modtaget flere henvendelser fra beboere og pårørende, men ingen klager, oplyser områdechef Lene Offersen fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune til TV2 Østjylland.

Plejehjemmet holder torsdag møde for beboere, pårørende og personale om situationen, fordi 'vi har brug for at dele alle oplevelser med beboere og pårørende', skriver områdechefen til TV2 Østjylland. På mødet vil det blive gennemgået, hvad de skjulte optagelser af behandlingen af beboerne på plejehjemmet viser, hvad der er sket efterfølgende, og hvad status er lige nu.

- Vi har ikke noget at skjule, og vi har handlet på det vi ved, skriver Lene Offersen, der kalder det 'svært at blive hængt ud i den nationale mediestorm'.

- Personalet er pressede, fordi de holder af de ældre, og ikke ønsker at de skal lide last i denne situation. De møder op hver dag og gør deres bedste for beboerne. Men der er ingen tvivl om, at der er en følelse af afmagt og i nogen udstrækning en følelse af uretfærdighed, skriver områdechefen til TV2 Østjylland.

I både mødeinvitationen og mailen til TV2 Østjylland gives der udtryk for, at der ikke er noget nyt i de nu offentliggjorte skjulte optagelser. Langt de fleste familier har været til en samtale med forstanderen i marts og april, hvor de er blevet bedt om at henvende sig med det samme, hvis de oplever kritisable forhold.

mk