Iltrobot hjælper smittede og sundhedspersonale

KORT NYT29. MAR 2020 17.50
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Den danske virksomhed O2matic har sammen med Hvidovre Hospital udviklet en iltrobot, der kan forbedre tilførslen af ilt til coronasmittede. Samtidig reducerer den risikoen for, at sundhedspersonale bliver smittet. Robotten er allerede taget i brug på Hvidovre Hospital. Det skriver Innovationsfonden.

- Coronapandemien har kastet os ud i en særlig situation, som kræver nye løsninger. Idéen med at bruge iltrobotten O2matic til coronasyge patienter er netop en sådan løsning. For mig vidner det endnu en gang om, at vores sundhedspersonale er fantastisk gode til at løse selv de sværeste situationer, når det handler om at redde liv, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

I sidste uge blev de første patienter behandlet med O2matics iltrobot, hvilket har givet gode resultater. På den baggrund har Region Hovedstaden netop bestil 40 iltrobotter til regionens hospitaler. Udviklingen af iltrobotten, som nu kommer coronasmittede til gavn, er blandt andet finansieret af Innovationsfonden - og for nylig vandt O2matic desuden Innovationsfondens største forskningspris Grand Solutions Prisen ved fondens årlige prisuddeling.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev