Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ikke længere så sejt at være småkriminel

Nye tal viser et markant fald i ungdomskriminaliteten i Aarhus - både når det gælder antal sigtede og antal sigtelser

AARHUS: Den seneste årsrapport fra SSP Aarhus viser et betydeligt fald i ungdomskriminaliteten i Aarhus Kommune.  Antallet af sigtede børn og unge  fortsætter de seneste års konstante fald. Det fremgår af årsrapporten for 2010 fra SSP Aarhus, som offentliggøres i dag, lyder det fra kommunen. 

I 2010 blev 1,75 pct. af de 10-17-årige unge sigtet for kriminelle forhold mod 2,47 pct. for fem år siden. Årsrapporten dokumenterer samtidig et faldende antal sigtede 10-17-årige i vestbyens udsatte boligområder – på trods af et stigende antal anmeldelser.

Der er også et fald i antal sigtede for butikstyveri, personfarlig kriminalitet og berigelseskriminalitet, mens gaderøverier er status quo.

Jacob Bundsgaard Johansen (S), rådmand for Børn og Unge, er tilfreds med, at flere unge aarhusianere er blevet lovlydige:

- Unge skal holde sig fra kriminalitet, da det er med til at ødelægge deres muligheder i fremtiden. Jeg synes, det tjener unge til ros, at det ikke længere er så sejt at være småkriminel. De positive tal ansporer os til at fortsætte og skærpe det stærke lokale samarbejde mellem myndigheder, skoler og politi. Her reagerer vi med det samme, når unge viser tegn på mistrivsel. Men forældre har også et stort ansvar for at holde et øje med deres teenagere.

Tendens fortsætter i 2011
Hans Halvorsen, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, glæder sig over, at bl.a. Hotspotcentrets opsøgende arbejde i de udsatte boligområder ser ud til at virke. 

Årsrapporten afspejler tal fra resten af landet, hvor tendensen også er, at ungdommen vender ryggen til kriminalitet.

Udviklingen i Aarhus ser ud til at være fortsat de første to måneder af 2011, hvor der har været markant færre sigtelser end samme måneder sidste år.