
Undersøgelsen kortlægger idrætsadfærd og idrætsfaciliteter i udsatte boligområder og viser bl.a., at der er stor forskel på idrætsdeltagelsen i boligområderne. I de områder, hvor der er gode faciliteter og et rigt foreningsliv er idrætsdeltagelsen væsentligt højere end i områder med knapt så gode muligheder.
Kulturminister Uffe Elbæk (R) siger:
- Et godt idrætsliv gavner både den enkeltes livskvalitet og styrker fællesskabet, ikke mindst i udsatte boligområder. Men hidtil har vi vidst meget lidt om idrættens vilkår netop dér, hvor den virkelig kan gøre en forskel. Det har vi nu fået gjort noget ved med en grundig undersøgelse af, hvordan det står til med både idrætsdeltagelsen og idrætsfaciliteterne i de udsatte boligområder.
Undersøgelsen er gennemført i seks boligområder i Gellerup og Toveshøj i Aarhus, Sundparken i Horsens, Stengårdsvej i Esbjerg, Vollsmose i Odense, Tingbjerg i København samt Aldersrogade i København.
- Jeg har bidt mærke i, at undersøgelsen viser, at flere af boligområderne byder på fine forhold for idrætten. Men undersøgelsen viser også, at der kan gøres mere for at skabe en kulturændring i forhold til at bruge de lokale faciliteter. Der er med andre ord et stort potentiale i at udvikle forenings- og idrætslivet i de udsatte boligområder. Resultaterne fra undersøgelsen vil give os vigtig viden til at tage fat på udfordringerne, siger Uffe Elbæk.
Undersøgelsen er gennemført i seks boligområder i Gellerup og Toveshøj i Aarhus, Sundparken i Horsens, Stengårdsvej i Esbjerg, Vollsmose i Odense, Tingbjerg i København samt Aldersrogade i København.
Torsdag den 9. februar kl. 9.30- 16.15 debatteres undersøgelsen og dens løsningsforslag på en konference på Syddansk Universitet i Odense.
mou
Læs 'Idræt i udsatte boligområder - konklusioner og forslag' (pixi-udgave) her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.