Hverdagsfortællinger skal sælge Vardes lokalområder

12 byer i Varde Kommune lancerer nye hjemmesider, der skal sælge byerne som attraktive steder at bo. De første to hjemmesider er netop gået i luften.

VARDE:agerbæk.byfortællinger.dk fortæller en ung børnefamilie om, hvordan udsigten til mere plads og et større lokalt sammenhold har fået dem til at udskifte livet i en større by med en tilværelse i Agerbæk.

Det er hverdagsfortællinger som disse, der fremover skal sælge 12 byer og lokalområder i Varde Kommune. Byerne lancerer i de kommende måneder de nye hjemmesider, og Agerbæk og Tistrup er som de første online, oplyser kommunen.

Hjemmesiderne indeholder foruden hverdagsfortællinger information om skole, dagtilbud, indkøbsmuligheder og foreningsliv.

Flytter efter hverdagen

Den øgede online tilstedeværelse skal ses i lyset af politisk fokus på bosætning og aktiviteter i lokalsamfundene med henblik på at styrke tiltrækningen af nye borgere til Varde.

Ølgod og Ansager er de næste hjemmesider i rækken, og i de kommende måneder følger Oksbøl, Varde, Skovlund, Outrup, Nørre Nebel, Næsbjerg og Nordenskov. Alslev ønsker at vente med lanceringen.

- Tilgangen med byhjemmesider bygger på forskning, der viser, at man flytter efter hverdagen. De nye hjemmesider sætter netop fokus på hverdagen i de enkelte byer, og håbet er, at et indblik i hverdagslivet vil få flere til at vælge en by i Varde Kommune som deres næste hjem, siger kommunaldirektør Mogens Pedersen.

sfe