Politikernes ambition om at skabe en folkeskole, hvor alle lærere i år 2020 har undervisningskompetence i alle deres fag, kan blive svær at realisere. Næsten hver femte af landets 55.370 folkeskolelærere underviser uden en læreruddannelse, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten. 4000 står i klassen med en studentereksamen som eneste uddannelsesmæssige ballast, viser opgørelsen, der er baseret på tal fra november 2013.
- Uanset om du er kandidat i et fag, har du ikke de didaktiske kompetencer med dig fra en læreruddannelse, og du har ikke lært at organisere undervisningen. Og hvis du kun har en studentereksamen, er der stor risiko for, at du slet ikke har fagligheden til at sikre, at eleverne lærer det, de skal, siger formanden for Danmarks Lærerforenings uddannelsespolitiske udvalg, Bjørn Hansen, til Jyllands-Posten.
Mens interessen for læreruddannelsen i nogle år er dalet, var uddannelsen populær blandt ansøgerne igen i år. Mange lærere har ifølge lærerforeningen valgt at gå på pension de seneste år, blandt andet på grund af skolereformen. Ifølge Bjørn Hansen bliver der nogle steder i landet på grund af lærermangel ansat flere lærere uden læreruddannelse.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.