dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Hovedstaden følger trop med akutliste til restvacciner

KORT NYT25. MAR 2021 8.55
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Region Hovedstaden opretter nu akutlister til restvacciner, så borgere, der allerede er inviteret til at blive vaccineret for corona, kan blive indkaldt med kort varsel for at undgå vaccinespild. Det er et tiltag, der allerede er taget i brug i Nordjylland og Midtjylland og dele af Syddanmark.

Regionen oplyser, at tilbuddet fra i dag, torsdag, vil være muligt ved Hovedstadens fem største vaccinationscentre og på Bornholm. Tidligere har der været mellem nul og 25 overskudvacciner i regionen om dagen, der før blev kørt til akuthospitaler, hvor de er blevet brugt. Men nu skal borgere kunne melde sig til at stå klar til at modtage dem.

Ordningen fungerer som dag til dag-ventelister, hvor borgere i de igangværende vaccinationsgrupper kan tilmelde sig ventelisterne. For tilmelding skal man kunne være på vaccinationsstedet inden for en halv time efter, stedet ringer en op ved lukketid. Personalet vil prioritere borgerne på listen efter alder. Tilmeldingen skal foregå hver dag, da listerne nulstilles, når dagen er omme.

mh