KØBENHAVN: Flere steder i Mellemøsten er homoseksuelle ofte udsat for et pres fra det omgivende samfund og staternes politik, hvor man kan risikere fængsel blot for at vise sin seksualitet. Modstanden forhindrer mange homoseksuelle i at turde stå ved sig selv, kommunikere og mødes med andre i samme situation, oplyser organisationen bag konferencen Sabaah, der er en forening for homoseksuelle med minoritetsetnisk baggrund i Danmark.
Men samtidig er der nu en bevægelse i gang, hvor homoseksuelle organiserer sig og tager kampen op. I flere lande spirer homo-organisationer, og mange aktivister trodser presset fra samfundet og kæmper for deres rettigheder.
En række af disse aktivister er lige nu samlet til en konference i København forud for World Outgames' menneskerettighedskonference om homoseksuelles vilkår på verdensplan. På konferencen udveksler aktivisterne erfaringer med at være homoseksuel i Mellemøsten og deres muligheder. Deltagerne møder også danske homo-aktivister, som deler ud af deres erfaringer. Spørgsmål om kultur, identitet, religion og seksualitet er på dagsordenen.
- Målet med konferencen er at skabe et bedre netværk mellem homo-organisationerne i de forskellige lande samt give dem inspiration til deres arbejde. Det betyder utroligt meget for aktivisterne fra Mellemøsten at møde andre, der laver det samme som dem selv. Ofte er det de samme udfordringer i forhold til kultur, religion og tradition, de kæmper med, siger Projektkoordinater Kassem Ibrahim
Sabaah er stolte over at være vært for det første konference af denne slags nogensinde. Kassem Ibrahim forudser et stort udbytte for foreningen selv.
- Flere af Sabaahs medlemmer har selv rødder i Mellemøsten og ved at møde andre, der på mange måder står over for samme problemstillinger, får de nye perspektiver på deres egne liv, fortæller han.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.