Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holstebro vil have turbo på sit vokseværk

Organisationen RegLab har undersøgt udviklingen i Danmarks 25 mellemstore byer og kommer med seks anbefalinger, der nu skal diskuteres på stor erhvervskonference

HOLSTEBRO: Domstolsstyrelsen er ved at bygge en ny stor retsbygning i Holstebro, og inden længe opretter ATP en afdeling i byen. Verdens største biogasanlæg går snart i drift i Holstebro, og i byen er der oprettet en helt ny uddannelse i kulturformidling.

På torsdag den 9. juni mødes en lang række erhvervsfolk, politikere og andre til konference i Holstebro, og de kan glæde sig over, at der sker meget i byen i øjeblikket. Men samtidig vil de nu samle ideer til at komme endnu videre.

Virksomhedslederne og politikerne skal blandt andet diskutere anbefalinger, som kommer i en rapport fra organisationen RegLab. Den foreslår blandt andet, at byer skal investere i beslægtede erhverv.

Her har Holstebro gjort første forsøg med initiativet Foodlife, hvor kommunen sammen med det lokale erhvervsliv har igangsat en satsning på fødevarer og sundhed. Målet er 20 nye virksomheder og 400-500 nye job. Foodlife ligger i erhvervsparken Nupark, som også fremhæves af RegLab.

Reglab har i en rapport sammenlignet Holstebro med syv andre vækstbyer i Europa. To af de andre er Køge og Vejle, og de øvrige kommer fra England, Holland, Sverige, Belgien og Skotland.

Vækst over landsgennemsnit
Rapporten gennemgår desuden velstandsudviklingen i 25 mellemstore danske byer. Forfatterne konstaterer, at væksten i erhvervsindkomsten i Holstebro over en årrække er steget en del mere end landsgennemsnittet.

'Det er ikke oplagt, at Holstebro har oplevet en højere gennemsnitlig vækst end landsgennemsnittet og er en dansk vækstsucces,' skriver RegLab i undersøgelsen 'Vækstens anatomi'.

Siden RegLab gennemførte sin analyse, er der gennemført en række nye tiltag. De skal blandt andet modvirke tabet af arbejdspladser ved lukningen af svineslagteriet i Holstebro.

- Vi er flere gange kåret som en af landets bedste handelsbyer, og nu har vi udbygget med en bazar, siger Rasmus Byskov-Nielsen, der er leder af afdelingen for strategi og udvikling i Holstebro Kommune.

- Vi har opført en ny arena, og nu kommer der et sundheds- og akuthus. Vi håber, at Midt- og Vestjyllands Politi snart kan starte byggeri af nyt hovedkvarter, og der er planer om en bioethanolfabrik. Salget af byggegrunde går godt, og kommunen er blandt de hurtigste og billigste til at behandle byggesager, tilføjer han.