DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nye anbefalinger:
Hold børnene hjemme og brug mundbind

Både regeringen og flere kommuner opfordrer forældre med børn i daginstitution til at holde dem hjemme, hvis muligt.

Flere kommuner anbefaler forældre at bruge mundbind eller visir i daginstitutioner, når de henter og bringer børn. Og i går udsendte regeringen nye anbefalinger på børne- og undervisningsområdet.

Blandt andet opfordrer den nu til, at man også holder sine børn hjemme fra daginstitution, hvis man kan. Dermed er regeringen på linje med pædagogerne selv, som også har anbefalet nødpasning, dog uden ørenlyd.

I Furesø håber man, at mange forældre lytter til anbefalingerne.

- Vi er helt klar over, at det kan være vanskeligt for mange, men vi håber på, at de, der har mulighed for det, vil overveje det. Vi opfordrer samtidig til, at de forældre, der kommer i dagtilbuddene, bærer mundbind, når de henter og afleverer deres børn, siger  Bettina Ugelvig Møller (S), formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

Sundhedsmyndighederne vurderer dog stadig, at det er forsvarligt at holde institutionerne åbne, da de mindre børn ikke driver smitteudviklingen i epidemien. 

Brug mundbind, forældre!

På sin hjemmeside minder Frederiksberg forældre om at bruge mundbind, og på sin Facebook-side skriver Faxe Kommune, at mundbind eller visir er et krav. Her henviser kommunen netop til regeringens opdaterede retningslinjer. Her skærper regeringen også sin opfordring til, at aflevering og afhentning af børn foregår udendørs.

Flere daginstitutioner i Esbjerg har været lukket efter coronaudbrud. Derfor anbefaler kommunen også her at bruge mundbind, men allerhelst at man holder sit barn hjemme, hvis man kan, skriver Ugeavisen Esbjerg.

- Jo færre børn, jo mindre smitte. Sådan er det bare, og med den her opfordring vil vi prøve at hjælpe hinanden og passe på vores ansatte i daginstitutionerne. Vi må stå sammen allesammen for at inddæmme den her virus, siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), til avisen.

Lyntest snart klar til personale

Med sine nye tiltag udvikler ministeriet også modeller for test af personale i dagtilbud, fx kviktest. Derfor var der i går, onsdag, møde mellem repræsentanter fra Danske Regioner, KL samt Sundhedsministeriet og de private udbydere af kviktestene.

På den baggrund forventer adm. direktør i Carelink, der er en af de private udbydere, Brian Rosenberg, at den mobile testindsats snart er opdelt, så de hver især ved, hvor de skal sætte ind. Dermed kan smitteopsporingen på plejehjem og i insitutioner intensiveres.

- Der er ikke noget i den her coronaindsats, der går langsomt. Så jeg har en klar forventning om, at vi sætter det her i gang inden for de næste par dage, siger han til Ritzau.

Børne- og Undervisningsministeriets skærpede tiltag gælder fra fredag den 8. januar til og med 17. januar 2021.