Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holbæks borgmester vandt kampvalg om bestyrelsespost

En af de tre kommunalpolitikere i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse er skiftet ud.
29. JUN 2020 13.35

Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), er nyt medlem af Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse, oplyser rådet.

Hun vandt et kampvalg om at repræsentere de 56 medlemskommuner over byrådsmedlem Charlotte Roest (S) fra Næstved. I forvejen er også borgmestrene fra Samsø, Marcel Meijer (S), og Guldborgsund, John Brædder (Guldborgsundlisten), medlemmer af bestyrelsen.

Også blandt de såkaldte c-medlemmer, som dækker over civisamfundsorganisationer på kommunalt niveau, betød et kampvalg, at der blev skiftet ud i bestyrelsen. Her afløser Lone Kastberg, formand for VibLand i Viborg, Anders Brandt fra Sønderborg Landsbyforum.

Derimod resulterede et kampvalg blandt de landsdækkende organisationer og foreninger i genvalg til Hanne Lene Haugaard fra DGI og Arne Haahr Hansen fra Coop i bestyrelsen.

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Rådet tæller 56 kommuner med tilsammen godt 2,8 millioner indbyggere. Medlemmer er desuden en række landsdækkende organisationer, lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

 

Christina Krzyrosiak Hansen siger, at hun glæder sig til samarbejdet på kryds og tværs af landet.

- I Holbæk Kommune ved jeg, hvad stærke lokalområder og aktive landsbyer betyder for den lokale udvikling og sammenhængskraft. Jeg håber at kunne give den inspiration videre til andre, men også til at få nye perspektiver og udviklingsidéer med hjem, så vi kan fastholde vækst og udvikling af vores lokalområder, siger hun.

ak