DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Holbæk opruster for at få færre tabte socialsager

Holbæk opruster for at få færre tabte socialsager

En ekstra medarbejder, brug af IT-redskaber og tættere samarbejde skal nedbringe antallet af underkendte afgørelser om socialbedrageri

HOLBÆK: Det Sociale Nævn omgjorde i 2011 syv ud af 22 sager fra Holbæk Kommune, mens tre sager er blevet sendt tilbage til revurdering.

Det er for meget, mener politikerne i Holbæk Kommune, og derfor har Økonomiudvalget i dag godkendt ansættelsen af en ekstra medarbejder i kontrolgruppen og en mere aktiv brug af IT-programmet SAS til søgning efter relevante sager samt en satsning på tættere samarbejde og information til relevante afdelinger internt i kommunen.

- På baggrund af sagerne i det Sociale Nævn er det afgørende, at vi kigger den hidtidige praksis grundigt efter i sømmene, så kommunen i mindre grad underkendes i ankemyndigheden. Samtidig skal vi også have fokus på forebyggelsen af socialt bedrageri. Men generelt er der enighed om, at vi skal bekæmpe socialt bedrageri, der hvor det reelt finder sted, siger Carsten Fink (S), der er næstformand i Økonomiudvalget.

En undersøgelse fra KMD om socialt bedrageri anslår, at kun omkring 4-7 pct. af det sociale bedrageri opdages. På områder som børnetilskud, boligstøtte og kontanthjælp vurderes det, at der inden for hvert område er bedrageri involveret i 20 pct. af sagerne.

- Når for mange sager går os imod i det Sociale Nævn, skal vi naturligvis reagere på det. Samtidig forvalter vi også borgernes penge, og vi vil vi være mindst ligeså årvågne i fremtiden når det gælder socialt bedrageri. Med godkendelsen af planen i Økonomiudvalget sikrer vi, at kvaliteten af vores afgørelser er i orden, samtidig med at vi kan afsløre flere sager, mener borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Der er generelt fokus på omfanget af socialt bedrageri i Danmark. Således har både social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnt nedbringelsen af det sociale bedrageri som et særligt indsatsområde.

 mou