DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Hjælp til selvhjælp virker
Foto: Colourbox

Hjælp til selvhjælp virker

Evaluering viser, at 300 af 500 borgere i Roskilde er blevet helt eller delvis selvhjulpne efter en målrettet indsats
14. JUN 2012 6.13

ROSKILDE: En hjælp til selvhjælp indsats, som kommunen indledte for godt to år siden, har båret frugt, viser en evaluering. Samlet har ca. 500 borgere indtil videre været i hjælp til selvhjælps forløb, hvor de for eksempel har lært at klare støvsugningen selv eller tage støttestrømper på. 200 borgere er fortsat i gang med forløb, og næsten 300 borgere er blevet helt eller delvis selvhjulpne. Omlægningen har siden starten i 2010 medført en kommunal besparelse på i alt 3 mio. kr. Samtidig viser evalueringen, at borgernes livskvalitet er steget. Det oplyser kommunen.

- Det er jo dejligt, at vi kan opnå en besparelse, når vi arbejder systematisk med hjælp til selvhjælp. Men endnu bedre er det, at borgerne er tilfredse. Livskvalitet handler for de fleste borgere også om at være uafhængig af hjælp og selv kunne gøre så meget som muligt i hverdagen, siger formand for Ældre- og Omsorgsudvalget Claus Larsen (S).

Det er ikke alle borgere, som kan få glæde af hjælp til selvhjælp. Men de borgere, der kan, starter i et træningsforløb, der har til hensigt at gøre borgeren uafhængig af hjælp.

bi