HORSENS: - Vi har sendt oplysninger om de forsvundne diger til Kulturarvstyrelsen, der fører tilsyn med diger og fortidsminder. Styrelsen vil snarest kontakte de berørte lodsejere for at høre, om de har fået dispensation til at fjerne digerne og, hvis det ikke er tilfældet, give dem påbud om at genetablere dem, fortæller biolog Jan Kunstmann, Naturafdelingen og tilføjer:
- Diger er historiske ledelinjer i landskabet, og de er synlige tegn på dansk historie, som rækker helt tilbage til jernalderen. Digerne er også vigtige for vores natur og dyreliv og som forbindelsesled mellem naturområder. Derfor er det så vigtigt at bevare dem.
I Horsens Kommune findes der ca. 3000 registrerede naturarealer og lidt over 1100 diger, som er beskyttede under henholdsvis naturbeskyttelsesloven og museumsloven. Lidt over 7 pct. af kommunens samlede areal er beskyttet natur, hvilket er under landsgennemsnittet på 9 pct.
Ifølge museumsloven er det ikke tilladt at ændre tilstanden, fjerne eller lave gennemgange i beskyttede diger uden en særlig dispensation.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.