DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Heunicke: Stor andel af udsatte vil være vaccineret til påske

En "væsentlig" del af befolkningen kan være vaccineret til sommer, lyder det fra sundhedsministeren.
5. JAN 2021 15.51
TEMA: Corona

Omkring påske vil "en stor andel" af personerne i risikogrupperne være vaccineret. Samtidig er forventningen, at en "væsentlig" andel af befolkningen vil være vaccineret til sommer, bedømt ud fra det der vides om antallet af doser, der kommer til Danmark.

Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på tirsdagens pressemøde. Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz var mere optimistisk:

- Hvis alle vacciner bliver godkendt, og vi får leverancer som aftalt, så vil vi i løbet af sommeren have vaccine nok til hele befolkningen. Der er en række forudsætninger for, at det lykkes, men man skal ikke være så meget party-killer, at man siger, at det ikke kan lade sig gøre, sagde Thomas Senderovitz på pressemødet.

Han fortalte samtidig, at vaccinen også forventes at være effektiv over for den britiske coronavariant.

En præcis dato for, hvornår alle forventes vaccineret, kan ikke gives endnu.

100.000 om dagen til februar 

Tirsdag morgen var 51.512 personer vaccineret i Danmark. Fredag vil alle på plejehjem have fået tilbud om vaccine, og derefter vil andre risikogruppe blive vaccineret. Det gælder blandt andet personer over 65 år, der modtager personlig og praktisk hjælp, samt personer over 85 år.

Til februar er målsætningen fra Sundhedsstyrelsen, at der kan vaccineres 100.000 personer om dagen, hvis der er nok vaccinedoser.

Lige nu vaccinerer Danmark med coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech. En vaccine fra Moderna forventes at få en anbefaling om godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) onsdag. Herefter skal den endelig godkendes af EU-Kommissionen.

Det vil over tid betyde en million vacciner til Danmark.

Ritzau