DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Vaccination kiksede: Ingen var blevet indkaldt

OPDATERET: Fejl hos Statens Serum Institut. Ingen der skulle vaccineres fik besked deres i e-boks.
5. JAN 2021 12.43
TEMA: Corona

Tirsdag var premieredagen for vaccination af borgere uden for plejehjem, men det gik ikke efter planen. De tusindvis af borgere, som landet over skulle vaccineres tirsdag og onsdag, er ikke blevet indkaldt, skriver Århus Stiftstidende og TV2, der har fået oplysningen bekræftet af de fem regioner.

Ifølge Midtjyllands regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ligger fejlen hos Statens Serum Institut. Instituttet har ikke fået indlæst de lister over borgere, som det har fået tilsendt fra kommunerne, der har anvist borgere til vaccination.

- Instituttet har på grund af en teknisk fejl ikke fået informeret de borgere, som skulle vaccineres, i e-boks. Der vil stadig være nogle, der selv finder ned til vaccinationscentrene, men det er klart, at der er risiko for, at personalet ikke får nok at lave. Heldigvis er vi lidt foran vores egen tidsplan, siger Anders Kühnau til avisen.

Statens Serum Institut oplyser til Århus Stiftstidende, at man er ved at undersøgen sagen for at kunne forklare, hvad der er sket.

Ritzau

OPDATERET med oplysning om, at fejlen gælder hele landet, efter at den første version af artiklen kun nævnte Region Midtjylland.