Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herlev indsætter flere vagter og videoovervågning efter flere brande

Herlev Kommune øger overvågningen ved kommunale bygninger og andre udvalgte steder efter en stribe brande i weekenden, der blandt andet gik ud over borgmesterens tidligere institution.
2. JUN 2020 12.01

HERLEV: Natten til søndag opstod en serie af syv brande i Herlev. Det har nu fået lokalpolitikerne til at reagere. Efter et hastemøde er Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative nu enige om, at der skal indføres øget videoovervågning og flere vagter til at agere øjne i natten, skriver TV2 Lorry.

- Det, vi i Herlev blev ramt af i pinsen, kan vi ganske enkelt ikke acceptere. Derfor har vi brug for at skrue op for hele vores indsats, så vi minimerer risikoen for, at det sker igen, og så giver vi politiet de bedste forudsætninger for at opklare sagen, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) til TV2 Lorry.

Weekendens brande i Herlev ramte daginstitutionen Dagplejen på Kommenhaven, der blev hårdt medtaget af flammerne, samt seks andre steder i byen, hvor containerbrande flere steder bredte sig til parkede biler og skure.

- Menneskers private ejendom er blevet brændt, og vi står med et dagplejehus, der er ubrugeligt. Den her forbrydelse er så alvorlig, at vi er nødt til at tage affære, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Alle syv brande blev anmeldt i tidsrummet mellem midnat og klokken 02.45. Politiet arbejder stadig ud fra en tese om, at brandene er påsat.

Udvidelse af eksisterende ordning

Investeringen i det private vagtfirma er en udvidelse af et allerede eksisterende af slagsen, som går runder ved kommunale bygninger.

Thomas Gyldal Petersen understreger, at vagtværnet ikke skal indgå i eller udføre politiopgaver, men blot føre tilsyn med bygningerne for at undgå hærværk, indbrud eller i værste fald en ildspåsættelse.

Hvad angår øget videoovervågning, så skal et større antal kameraer nu sættes op ved kommunale bygninger og på udvalgte steder i byen efter dialog og anbefalinger fra politiet.

Der peges indtil videre på fire områder i byen, hvor der er behov for videoovervågning: Bangs Torv, ved Herlev Gymnasium samt ved idrætsanlæggene hos klubberne B73 og HI-fodbold.

- Vi har brugt mange kræfter på at øge ressourcerne i kriminalpræventive indsatser, men det her er også for at tilfredsstille borgernes retsfølelse og vise, at vi som politikere handler. Alle i denne by skal vide, at vi tager det her alvorligt, siger Thomas Gyldal Petersen til TV2 Lorry.

Den samlede pris for øget videoovervågning og ekstra vagter ligger på et sted i omegnen af to millioner kroner, som skal vedtages endeligt i kommunalbestyrelsen og finansieres på næste års budget. Næste møde i kommunalbestyrelsen er den 17. juni.

Københavns Vestegns Politi oplyser tirsdag til TV 2 Lorry, at de syv brande fortsat efterforskes.

ibs