Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herkules i forvejen politianmeldt

Fredericia Kommune har længe haft en skærpet opmærksomhed med Fonden Herkules, hvor navneforvirring også hersker

FREDERICIA: DR1 bragte søndag aften et kritisk dokumentarprogram om et opholdsted i Fredericia. Her er dels tale om Fonden - opholdsstederne Herkules samt 'Herkules Konsulenterne', oplyser kommunen.

Fredericia kommune varetager tilsynet med Fonden Herkules' opholdsteder, som er beliggende i Fredericia. Disse opholdssteder er godkendte i henhold til servicelovens bestemmelser.

Direktør Johnny Madsen og Grete Jensen, der driver Fonden Herkules, har også en anden virksomhed, som de varetager parallelt med det godkendte opholdsted Herkules. Virksomheden hedder 'Herkules konsulenterne'. De tilbyder kommunerne andre og ofte dyrere konsulent ydelser.

'Herkules konsulenterne', der for et halvt år siden gik konkurs, er ikke godkendt af Fredericia Kommune, ligesom konsulenterne ikke har et godkendt anbringelsessted, og derfor ikke har været underlagt reglerne for oprettelse af opholdsteder og tilsyn. De kommuner som har 'anbragt' unge hos 'Herkules konsulenterne' har derfor lavet en anbringelse på et ikke godkendt anbringelsessted.

Kommunerne kan have været i god tro, da der er navneforvirring imellem Fonden Herkules og 'Herkules konsulenterne'. Fredericia kommune har ved flere lejligheder gjort Direktør Johnny Madsen opmærksom på navne forvirringen og opfordret bestyrelsen for Fonden Herkules og direktøren til at skifte navn på virksomhed 'Herkules konsulenterne' for at sikre, at kommunerne kunne skelne imellem Fonden Herkules og "'Herkules konsulenterne'.

Dette er beklageligvis ikke taget til efterretning hos Johnny Madsen.

De episoder, som fremvises i dokumentarfilmen er optagelser fra øen Endelave og Sverige, hvor Herkules konsulenterne primært har arbejdet som konsulenter.

Fredericia Kommune tager klart afstand fra de pædagogiske metoder, der blev præsenteret i DR's dokumentarudsendelse. I forhold til de unge mennesker som har været i tilknytning til Herkules (både opholdstederne og konsulenterne) finder Fredericia Kommune det ligeledes meget problematisk, at de ansvarlige tilsynspersoner fra de kommuner, som har købt ydelser, og de fagpersoner som optræder i udsendelsen, ikke har underrettet Fredericia Kommune, som tilsynsmyndighed, omkring de hændelser, de åbenbart har haft kendskab til i en lang periode.

Fredericia Kommune har skærpet tilsyn med Herkules Fonden (opholdsstederne) hvilket bl.a. indbefatter tilsyn fra et eksternt firma.

Der er indgivet en politianmeldelse i forhold til Fondens økonomistyring, og før udsendelsen tog Fredericia Kommune kontakt til politiet, og i morgen tirsdag, den 28.ds., mødes de to parter, da kommunen ønsker at drøfte og vurdere, om der er grundlag for en yderligere politianmeldelse - denne gang gående på Herkules' pædagogiske metoder.

Til modangreb
Holstebro og Odense vil tage kontakt til de unge, som de to kommuner har anbragt:
- Det er ulovlige metoder vi har set. Det er ydmygende og uetisk og det lever ikke op til formålet i Serviceloven, siger chef for Børne- og Familieafdelingen i Odense, Lone Tue Nielsen, til DR Nyheder.

Herkules går på deres egen hjemmeside til modangreb på DR-programmet. Bl.a. med en række videoklip med naboer og samarbejdspartnere. Plus ansatte på opholdsstedet.

- På den måde vil vi gerne vise en anden udlægning af sandheden om Herkules, skriver opholdsstedet på hjemmesiden.

ka